Tittel: SJØØRRET
Forfattere: Øivind Berg, Tommy Egra, Jo van der Eynden, Jan Atle Knutsen, Øystein Paulsen
Gjennomillustrert med foto, illustrasjoner og kart
Antall sider: 264 sider
Utgivelsesår: 2014
Kr. 348,-
kr 348.00
Tittel: SJØØRRET
Forfattere: Øivind Berg, Tommy Egra, Jo van der Eynden, Jan Atle Knutsen, Øystein Paulsen
Gjennomillustrert med foto, illustrasjoner og kart
Antall sider: 264 sider
Utgivelsesår: 2014
Kr. 348,-
SJØØRRET er en ny bok for alle fiskeinteresserte. Her presenterer vi oppdatert kunnskap om sjøørretens biologi, levesett og spisevaner. I sportsfiskedelen er det en mengde tips til nybegynnere såvel som mer erfarne sjøørretfiskere – og ikke minst – en kartavdeling med stedsangivelse av gode fiskeplasser i alle kystkommunene på Sørlandet.
Boka er nyttig for alle sportsfiskere som lurer på hva de skal bruke for å friste sjøørreten til å ta agnet – det være seg sluk eller flue. I tillegg presenteres interessant historisk stoff knyttet til sjøørret og sjøørretfiske langs Skagerrakkysten.
Boka er et resultat av et velprøvd forfattersamarbeid mellom Øivind Berg, Jo van der Eynden og Jan Atle Knutsen. I tillegg har vi fått med oss sportsfisker og ekspert på moderne sjøørretfiske, Tommy Egra. Øystein Paulsen har fotografert og laget kart. Sportsfioskere i begge Agderfylkene har gitt oss verdifulle tips om gode fiskeplasser fraRisør i øst til Flekkefjord i vest.
I tillegg til å formidle kunnskap og gi inspirasjon til å fiske presenteres også fristende måter å tilberede fangsten. Boken, som er rikt illustrert, er på 264 sider og er inndelt i fem deler. Sjøørretens biologi og levesett, Det historiske fisket etter blank fisk i elver og sjø, Jakten på sjøørret (det moderne sportsfisket), Sjøørretfiske på Sørlandet med kart over fiskeplasser i kystkommunene i Aust-Agder og Vest-Agder, samt et inspirerende matkapittel som sikrer at fangsten blir hovedingrediens i et velsmakende måltid.
Bokbyen Forlag har gitt ut boka.