Raet nasjonalpark presenteres i praktbok med tekst og bilder

«RAET – Sørlandets nasjonalpark» er den offisielle boka om Raet nasjonalpark

Raet nasjonalpark er Sørlandets nasjonalpark

Raet nasjonalpark presenteres med tekst og bilder i praktboka «Raet – Sørlandets nasjonalpark» som er gitt ut av Bokbyen Forlag i Tvedestrand. Tvedestrand er, sammen med Arendal og Grimstad, vertskommune for Norges nyeste nasjonalpark, og med denne boka presenteres områdene og naturkvalitetene som Norges 46. nasjonalpark omfatter.

Raet nasjonalpark ble vedtatt opprettet av Kongen i statsråd 16. desember 2016, og allerede før den offisielle åpningen av nasjonalparken søndag 13. august 2017, foreligger praktverket om den nyopprettede marine nasjonalparken.

Raet – Sørlandets nasjonalpark

Praktboken som er skrevet av trioen Øivind Berg, Øystein Djupedal og Jan Atle Knutsen er fylt med fagstoff om verneverdier, naturkvaliteter på land og i vannet – og alt er billedlagt med foto av fantastiske fotografer. Samlet utgjør tekst og foto et praktverk på 300 sider i stort format. Vi mener at dette er den perfekte gavebok for alle som setter pris på kystnaturen i «Hele Norges sommersted», enten de har tilknytning som fastboende, hytteeiere eller har vært båtturister eller på feriebesøk i landsdelen. Dessuten minner boka oss om hvor vakkert det er også utenom feriemånedene juni, juli og august. For høststorm og vinterkulde viser selvsagt også kystlandskapets nye sider som gir spesielle opplevelser.

Kjøp boka her

Bokutgivelse nr 100 fra Bokbyen Forlag

Raet nasjonalpark presenteres med tekst og bilder i bokutgivelse nr 100 fra Bokbyen Forlag, og begivenheten ble markert i forbindelse med HKH Kronprinsesse Mette Marits besøk i Bokbyen 8. juli. Hun fikk første eksemplar av «Raet – Sørlandets nasjonalpark» overrakt av forlagssjef Solveig Røvik og forfatter Øivind Berg, og Kronprinsessen uttrykte at hun hadde god kjennskap til mange av områdene som nå ligger innenfor Raet nasjonalparks grenser, og satt derfor ekstra pris på bokgaven.

HKH Kronprinsesse Mette-Marit får overrakt praktboka om Raet nasjonalpark av forfatter Øivind Berg og forlagssjef Solveig Røvik i Bokbyen Forlag under Kronprinsessens besøk i Bokbyen ved Skagerrak 8. juni 2017.

HKH Kronprinsesse Mette-Marit får overrakt praktboka om Raet nasjonalpark av forfatter Øivind Berg og forlagssjef Solveig Røvik i Bokbyen Forlag under Kronprinsessens besøk i Bokbyen ved Skagerrak 8. juni 2017. Foto: Nikoline K. Bjørnerud.

Her er noen smakebiter fra boka:

OPPSLAG01 OPPSLAG02 OPPSLAG03