MILJOBOKA_innlegg_Vakkert

MILJØBOKA – Å, så vakkert!

Øivind Bergs «MILJØBOKA – Å, så vakkert!» bygger på artisten Hans Inge Fagerviks sangtekster og tar opp tema som barn er veldig opptatt av.

Da Hans Inge Fagervik spurte barn på Tromøy ved Arendal om hva de var opptatt av, svarte mange: «Naturen – og at vi tar vare på jorda slik at den blir et godt sted å bo for alle.» Dette resulterte i en rekke sanger som ble en hel musikal – med tema NATUR OG MILJØ.

Klimaforandringene de siste årene stiller oss overfor store utfordringer. Temperaturen øker, og været endrer seg. Noen steder blir det mye mer vann, og andre steder blir det varmt og tørt. Fortsetter det slik, kan det føre til katastrofe for mennesker og dyr, spesielt i de fattigste landene på jorda.

I MILJØBOKA Å, så vakkert kan du lese om hvordan vi kan møte utfordringene og ta vare på alt som lever og vokser på jorda, slik at de som kommer etter oss også kan si: Å, så vakkert!

Sangtekstene har inspirert Øivind Berg til å lage MILJØBOKA Å, så vakkert – en miljøbok for barn. Boka tar utgangspunkt i «skapersangen» i musikalen. I sangteksten står det at Gud sa: «Å, så vakkert! Å, så flott! Å, så nydelig! Alt er bare godt», da han hadde skapt verden og så resultatet.

Spørsmålet er om vi mennesker har tatt oppdraget om å forvalte jorda til beste for alle på alvor? Daglig blir vi minnet på at alt er ikke bare godt. I boka kan du lese om kjente tema som drivhuseffekt og global oppvarming samtidig som du får et innblikk i hvordan dagens miljøproblemer rammer de fattigste i verden. I tillegg får du mange forslag til hva du kan gjøre i naturen: hyttebygging, fisking, fuglekassebygging og mye annet morsomt.

Boka er utgitt i samarbeid med Kirkens Nødhjelp og med støtte fra Norges kristne råd/Global info.

Forlagets omtale:
Dette er en kjempefin miljøbok for barn med utgangspunkt i sangtekstene fra musikalen. Boka setter naturen inn i rammen av Gud som skaper og den gir oss tanker om hvordan vi kan forvalte naturen på en god måte, slik at den ikke blir ødelagt. Her omtales blant annet drivhuseffekt, avskoging og forurensing av havene. Men her er også mange ideer til ting man kan gjøre ute i naturen som for eksempel bygging av hytte og gapahuk, sette opp fuglekasser og dra på fisketurer. Boka er rikt illustrert med flotte fargefoto.

IKO-Forlaget har gitt ut boka. Send en epost til meg og du får boka tilsendt for kun kr 248,- + porto